Van een perfectionistische werkende moeder naar een fantastisch imperfect rolmodel voor je kinderen

Wachtlijst online programma

Al mijn kennis als klinisch psycholoog & ervaringsdeskundige stop ik in een online programma waarin ik je alles leer wat je nodig hebt om uit de valkuil van perfectionisme te stappen. Als jouw copiloot neem ik je mee op een transformerende reis naar meer fun met minder hard werken. En nee, dat gaat niet vanzelf maar ik ga je helpen! 

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit programma en de early bird prijs niet missen? Zet jezelf op de wachtlijst!

Iedereen zegt dat je het goed voor elkaar hebt, maar zo voelt het niet voor jou

Al van jongs af aan heb jij als perfectionista graag de touwtjes in handen en besteed je veel tijd en energie aan het behalen van al je doelen. Goed genoeg komt in jouw woordenboek niet voor, jij gaat altijd voor perfectie. Fouten maken is een no go want in plaats van hiervan te leren, veroordeel jij jezelf. Je vindt het moeilijk toe te geven dat je ook met dingen worstelt en doet hard je best om het er van buitenaf perfect eruit te laten zien. Hulp vragen? Dat komt nauwelijks in je op want jij moet alles zelf kunnen.

Anderen zien jou vanaf de buitenkant dan ook vooral als succesvol en ambitieus maar van binnen woedt de constante angst niet goed genoeg te zijn.

Je verwacht perfectie van jezelf, en wilt natuurlijk ook het allerbeste voor je kinderen

Als je moeder bent wil jij natuurlijk ook het allerbeste voor je kind(eren). Daar is helemaal niets mis mee. Maar je merkt dat je steeds meer ballen in de lucht moet houden, en je hebt het idee overal tekort te schieten. Jouw to-do lijstjes worden steeds langer. De sociale druk vanuit je omgeving om nog steeds ‘die leuke spontane overal voor in versie’ te zijn wordt steeds groter.

Ondertussen heb je steeds meer het idee in dienst te zijn van alles en iedereen om je heen. De balans raakt steeds verder verstoord. Je komt niet meer toe aan jezelf en genieten verdwijnt verder naar de achtergrond. Wanneer is bijvoorbeeld de laatste keer dat je met vriendinnen ontspannen op het terras hebt gezeten? 

Vergeet niet: je kan je kinderen niet geven wat je zelf niet hebt

Jij doet wat je doet met enorm goede bedoelingen, maar toch is er een grote kans dat dit een negatief effect heeft op zowel jouw welzijn als dat van je kinderen. Het probleem met perfectionisme is dat het van generatie op generatie wordt doorgegeven. Als moeder ben jij een enorm belangrijk rolmodel voor je kinderen. En hoe hard je ook je best doet het niet te doen, onbedoeld kun je hen toch de boodschap geven dat perfectie bestaat. Zij zien nu eenmaal dat dit ook is wat jij van jezelf verwacht. Jouw kind kan dit vertalen naar; ‘Ik mag geen fouten maken’ of ‘mijn waarde hangt af van wat ik presteer’.

Jouw kinderen verdienen de vrolijke imperfecte versie van jou!

en jijzelf ook 😉

Elk kind verdient het om op te groeien in een omgeving waar imperfecties en kwetsbaarheden worden omarmd en waar het leren van fouten wordt gestimuleerd! Maar dit lukt alleen als de mensen, dichtbij je kind, dit voor doen. Niet zeggen maar laten zien omdat daden zoveel krachtiger zijn dan woorden. 

Wees voor jouw kinderen het rolmodel wat je zelf nodig had.

Twijfel je nog? Wist je dat...

Perfectionisme geen positieve eigenschap is, het is gevaarlijk

Onderzoek bevestigt dat perfectionisme geen positieve eigenschap is maar eerder gevaarlijk. Het ontstaat al op jonge leeftijd en neemt sterk toe onder jongeren. Momenteel lijdt een record aantal jongeren aan psychische klachten. Deze kunnen beïnvloed worden door perfectionisme maar ook tot perfectionisme leiden. Perfectionisme wordt, ook bij kinderen, sterk in verband gebracht met verschillende psychische en lichamelijke klachten als; depressies, angsten, eetproblemen, zelfbeschadiging, zelfmoordneigingen, vermoeidheid, slaapproblemen en hoofdpijn.

Lieve perfectionistische moeder, je staat er niet (meer) alleen voor!

Al mijn kennis als klinisch psycholoog en ervaringsdeskundige stop ik in een online programma waarin ik je alles leer wat je nodig hebt om uit de valkuil van perfectionisme te stappen. Als jouw copiloot neem ik je mee op een transformerende reis naar meer fun met minder hard werken. En nee, dat gaat niet vanzelf! Maar als jij bereid bent om de stuurknuppel te pakken, je niet laat afschrikken door wat turbulentie onderweg, dan loods ik je hier doorheen.

Samen op weg naar meer fun met minder hard werken voor jou, en een fantastisch rolmodel voor je kinderen.

Zet jezelf op de wachtlijst

en pak die early bird prijs!

Je zit helemaal nergens aan vast en ik houd je met alle liefde op de hoogte van alle ontwikkelingen. En let op! Voor iedereen die zich aanmeldt via deze wachtlijst geldt een early bird prijs die nooit meer terugkomt!

Als je je inschrijft voor de wachtlijst ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring. Uitschrijven kan altijd.

Hi, ik ben Maaike!

Klinisch psycholoog, vliegende keep maar bovenal moeder van drie.

Al van jongs af aan ben ik een rasechte perfectionista en dat heeft me veel gebracht maar ook veel gekost. Mijn hoge eisen hebben altijd een hoofdrol gespeeld in alles wat ik deed. En hoe hard ik ook mijn best deed, het was voor mijn innerlijke criticus nooit goed genoeg. Ik schat in dat de buitenwereld mij vooral zag als ambitieus en succesvol. Een moeder met rode cape die alles onder controle had. Wat weinig mensen zagen, was de constante angst niet goed genoeg te zijn. 

Toen ik moeder werd promoveerde ik van perfectionista naar een perfectionistische werkende moeder. Mijn to-do lijstjes waren eindeloos en na jarenlang in een ratrace gezeten te hebben, was ik zo enorm toe aan meer fun met minder hard werken. En om daar te komen kon ik niet anders dan uit de valstrik van perfectie stappen. Hoe? Door in ieder geval het lef te hebben imperfect te mogen zijn. En dat gun ik jou en je kinderen ook.