Hoe zou je leven eruit zien als...

Je nooit meer doet alsof?

Welkom bij de @KICK Academy!

Mijn jarenlange ervaring als (klinisch) psycholoog heb ik gebundeld in een programma speciaal voor jou. Hier leer ik je alles wat je nodig hebt om daadwerkelijk impact te maken en krijg je mijn complete roadmap. 

Ik neem je mee op een transformerende reis waarin je leert kennis te combineren met kwetsbaarheid en compassie. En waar nodig geef ik je een liefdevolle schop onder je kont. Want geloof mij, als jij deze gouden formule leert toepassen, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn én ga je als behandelaar next level.    

De @KICK Academy start in Maart 2024 voor het eerst. Als je voor 10 februari instapt, heb je de ultieme kans om de Academy mee vorm te geven op basis van jouw behoeften. En ook niet onbelangrijk, je betaalt de pilotprijs van slechts €997,- die nooit meer terugkomt. Let op! Er zijn slechts 8 plekken beschikbaar dus wacht niet te lang. Dit wil je echt niet missen! 

"Iedereen kan het dus dan moet ik ook alles weten en kunnen, maar stiekem heb ik soms echt geen flauw idee"

Jij bent gedreven, ambitieus en leeft in een maatschappij waarin je wordt verteld dat alles mogelijk is als je maar hard genoeg je best doet. Goed genoeg komt in jouw woordenboek niet voor, en je bent van mening dat je alles moet weten en kunnen.

Als psycholoog of orthopedagoog wil je vooral voor anderen zorgen. Ook als dat ten koste gaat van jezelf. Fouten maken is een no go want in plaats van hiervan te leren, veroordeel jij jezelf en is die eeuwige bewijsdrang direct weer actief. 

Je vindt het moeilijk om aan te geven dat je met momenten worstelt, geen idee hebt wat je aan het doen bent. Daarom doe je extra hard je best om je onzekerheid te camoufleren. Hulp vragen? Waarom zou je dat doen want als al die anderen het zelf kunnen dan jij toch zeker ook.

Je hebt dan ook graag de touwtjes in handen en besteedt veel tijd en energie aan het voldoen aan al die verwachtingen. Anderen zien jou vooral als succesvol en ambitieus maar van binnen woedt de constante angst niet goed genoeg te zijn.

Na de @KICK Academy

 • Weet je op eigen wijze een positieve impact te realiseren voor jezelf en voor de ander;
 • Draag je met vakmanschap, passie en plezier bij aan de best mogelijke psychologische & pedagogische zorg van Nederland;
 • Heb je zicht op wie je echt wilt zijn als mens en als psycholoog of orthopedagoog;
 • Weet je welke patronen je hebt, hoe deze zijn ontstaan, en hoe zij je leven en dus ook je werk beïnvloeden;
 • Heb je niet langer de neiging jezelf constant te moeten bewijzen omdat je weet: I’m good enough no matter what!
 • Laat je los wat niet helpt;
 • Heb je niet alleen je grenzen scherp maar is zelfzorg topprioriteit;
 • Laat je de verantwoordelijkheid daar waar hij hoort;
 • Ervaar je meer plezier, rust en vertrouwen in werk en privé;
 • Zie je kwetsbaarheid als je kracht en ben je niet langer bang om fouten te maken;
 • Vraag je op tijd om hulp en blijf je niet langer alleen worstelen;
 • Kun je vertragen, verdragen en handelen vanuit vertrouwen;
 • Ben je nog steeds een mens met valkuilen en lastige momenten maar mag dat er allemaal zijn omdat precies daar jouw grootste winst zit.

Voor wie is de @KICK Academy?

Jij bent een psycholoog of orthopedagoog met lef. Jij kiest ervoor jezelf te gaan laten zien zonder garanties & met de wetenschap ook te zullen vallen. Dat doe je omdat je inmiddels weet dat enkel kennis niet voldoende is om daadwerkelijk het verschil te maken. 

Dit traject wil ik voor jou, voor mij, en voor iedereen in de groep zo succesvol en dus transformerend mogelijk laten zijn. Je moet dan ook voor de volle 100% voelen dat dit echt is wat je wil en dat je bereid bent om daadwerkelijk stappen te gaan zetten. Ook als dat betekent dat je juist buiten je comfortzone aan de slag zal moeten. 

Daarom werk ik met een vragenlijst die je invult voorafgaand aan een online call van 30 minuten via zoom. In deze kennismaking kan ik jouw vragen over de @KICK Academy beantwoorden en onderzoeken we samen of dit is wat nu bij je past. 

De @KICK Academy gaat je helpen de beste versie te worden van jezelf voor jezelf

en voor de mensen om je heen

De @KICK Academy is perfect voor jou als jij:

Bereid bent te investeren in jezelf als mens & professional omdat je de moeite waard bent. Omdat je het kotsbeu bent dat je ondanks dat je keihard werkt en alle ballen in de lucht probeert te houden toch het idee hebt constant tekort te schieten.

Maar let op want geen enkele transformatie gaat zonder moed zoals geen enkel leven gaat zonder tegenslag. De opleiding en alle nascholingen leren je vooral de theorie maar kennis blijft slechts een gerucht totdat het in je DNA zit, je ernaar gaat leven en het integreert op een manier die echt bij je past. Jezelf zijn kijk je niet af van een ander maar doe je zelf.

Ik ga je daarom leren in alle situaties nieuwsgierig te zijn, te ervaren hoe je gevoelens samenhangen met je gedachten en gedrag. Waarom? Omdat het kunnen integreren van al je verhalen, het niet meer doen alsof, zal bepalen of jij daadwerkelijk impact gaat maken voor jezelf en voor de ander. En laten we eerlijk zijn; het verschil kunnen maken voor die ander is toch precies waarom we dit vak hebben gekozen! 

Mijn allerbeste advies: wacht alsjeblieft niet net zo lang als ik maar ga ervoor. Je leven zal met deze gouden formule nooit meer hetzelfde zijn. 

Twijfel je nog?
Niet doen!

5/5

“Maaike deelt eigen ervaringen en valkuilen en geeft mij daarmee het duidelijke signaal dat het helemaal oké is om je in je werk onzeker te voelen en niet alles te weten. Ik voel me bevoorrecht dat ik nu al mag leren om me vaker kwetsbaar op te stellen en compassie voor mezelf als moeder en psycholoog te hebben. Dat geeft lucht, positiviteit en zin in de toekomst, zowel privé als in mijn werk.” 

Linde

5/5

“Dankjewel Maaike, voor het op een milde en toch confronterende manier duidelijk maken dat voor mezelf zorgen echt topprioriteit moet zijn. Ik heb er bewondering voor dat het je gelukt is om het roer om te gooien en hoe je nu andere vrouwen meeneemt in je vaak roerige vaarwater om koers te houden. Ik voel je oprechte intentie om andere vrouwen hierbij te helpen.”

Willemijn

5/5

“Door mijn gesprekken met Maaike leerde ik dat ik niets hoef te fixen, dat iedereen zijn dingen heeft en dat dat mag. Niemand is perfect en dat wil ik ook niet meer. Ik ervaar nu meer rust en ben blij met wie ik ben. Ik gun iedereen een Maaike.” 

Sanne

Ja maar...

Ik blijf toch twijfelen

Twijfel je aan je droom om echt het verschil te kunnen maken in jouw leven en dat van de ander of vind je het gewoon spannend? Ik weet namelijk vrij zeker dat je een hele goede reden hebt gehad om te kiezen voor dit vak. Jij hebt toch zeker wat te doen op deze aardbol?

En laten we vooral niet vergeten; je bent keihard nodig want de niet in te vullen vacatures in de GGZ blijven maar stijgen. Ondertussen nemen de wachtlijsten voor de GGZ toe net als de werkdruk en de mentale klachten onder psychologen en orthopedagogen die het moeten doen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 20% van de psychologen en orthopedagogen binnen 5 jaar iets anders gaat doen?

Dus ja, het is cruciaal dat de zorg voor jou prioriteit gaat zijn zodat je juist met minder hard werken het verschil kan (blijven) maken. En precies daarom wil ik jou optimaal ondersteunen bij het op jouw manier echt verschil maken zodat jij met vakmanschap, passie en plezier dit mooie vak blijft uitoefenen voor al die mensen die het zo nodig hebben

Alles wat je moet weten over de @KICK Academy!

 • We starten Maart 2024
 • De duur van het programma is 4 maanden
 • Je hebt, zolang als we bestaan, toegang tot de @KICK Academy waar je de videomodules onbeperkt kunt terugkijken wanneer het jou uitkomt t.w.v. €997,-
 • Je krijgt opdrachten die gebundeld worden in een werkboek zodat jij een waardevol naslagdocument hebt t.w.v. €294,-
 • Je krijgt vier online 1 op 1 hot sofa sessies met mij van 45 minuten t.w.v. €600,-
 • Elke maand is er een online groepscall van 60 minuten die ook wordt opgenomen en terug te zien is in de @KICK Academy t.w.v. €397,-
 • Je krijgt toegang tot een besloten community waar je ervaringen en tips met elkaar kunt delen en jij de waarde zult ervaren van samen doen & delen
 • Je krijgt toegang tot een besloten podcast zodat je de videomodules ook kunt (terug) luisteren tijdens een wandeling, de was, het koken etc. 
Dit totaalpakket heeft een waarde van ruim €2.000,-  maar krijg jij deze pilotronde voor slechts €997,-  of betaling in drie termijnen van €333,-. Het enige wat ik van je vraag is dat je mij helpt om het allerbeste programma te ontwikkelen voor psychologen & orthopedagogen! 

Meld je voor 10 februari aan

en pak die no brainer pilot prijs van €997,-!

Heb je je aangemeld dan ontvang je een vragenlijst en plannen we een online call van 30 minuten via zoom. Je zit helemaal nergens aan vast en pas na onze kennismaking beslis jij of je definitief instapt. 

Als je je aanmeldt voor de @KICK Academy ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring. Uitschrijven kan altijd.

Hi, ik ben Maaike!

Klinisch psycholoog & vliegende keep.

Van jongs af aan ben ik een rasechte perfectionista en dat heeft me veel gebracht maar ook veel gekost. Mijn hoge eisen hebben altijd een hoofdrol gespeeld in alles wat ik deed. En hoe hard ik ook mijn best deed, het was voor mijn innerlijke criticus nooit goed genoeg. Ik schat in dat de buitenwereld mij vooral zag als ambitieus en succesvol. Wat weinig mensen zagen, was de constante angst niet goed genoeg te zijn. 

Als jonge psycholoog, rechtstreeks uit de schoolbanken werd ik in het diepe gegooid. Geen probleem natuurlijk want ik was ervan overtuigd dat ik alles moest weten en kunnen. Hulp vragen of hardop zeggen dat ik echt geen flauw idee had, was een teken van zwakte. Al die anderen deden het ook dus niet zeuren maar zwemmen.

Dat ik het grootste gedeelte van de tijd geen idee had hoe ik überhaupt mezelf moest helpen, laat staan dat ik echt zicht had op mijn patronen en valkuilen die voortdurend werden getriggerd, deed er niet toe. Ik had namelijk wel een hoop theorie geleerd dus als ik die dan zou toepassen kwam het vast goed. 

Al die opleidingen hadden mij helaas niet geleerd om mezelf staande te houden in wereld waarin je wordt verteld dat je alles kunt bereiken als je maar hard genoeg je best doet. Waar kwetsbaarheid en hulp vragen niet passen in het perfecte plaatje van een ambitieuze succesvolle psychologen moeder.

Inmiddels heb ik geleerd dat het leven een zoektocht is naar de beste versie van jezelf voor jezelf en voor anderen. Dat kwetsbaarheid en compassie naast kennis noodzakelijke ingrediënten zijn, en dat je het absoluut niet alleen hoeft te doen. 

Wat anderen zeggen over mij

5/5

“Maaike is open, eerlijk, en draait er niet omheen. Ze houdt je een spiegel voor en stelt kritische vragen, waardoor je inzicht krijgt in je eigen blinde vlek(ken). Hierdoor heb ik een mooi groeiproces mogen meemaken.” 

Mandy

5/5

“In mijn ogen heeft Maaike een no nonsens mentaliteit, met de nodige humor en zelfspot. Doelgericht werken en een heldere kijk met vooral oog voor het proces. Maaike kan en durft het verschil te maken.” 

Ghislaine

5/5

“Maaike is als bevlogen docent al jaren betrokken bij het organiseren van excellent postacademisch onderwijs voor GZ-psychologen. Haar lesdagen worden zeer goed beoordeeld door cursisten en kenmerken zich door een goede balans tussen praktische vaardigheden en onderzoek.

Harmen