Welkom! Ik ben Maaike, klinisch psycholoog & vliegende keep. Ik heb een droom en daar vertel ik je dolgraag meer over. Het startte allemaal in 2005 toen ik als 24-jarige vol toekomstdromen uit de schoolbanken rolde. Zo de GGZ in waar ik met een gezonde dosis spanning begon aan mijn allereerste echte baan. Met zes jaar opleiding op mijn CV en klaar voor een nieuw avontuur. Ik was er klaar voor, dacht ik!  

 

Mijn grote wens is dat we stoppen met doen alsof, losbreken van verwachtingen en regeltjes, en ons eigen pad durven volgen. Omdat juist daar het plezier en de passie zit. Nog veel te vaak wordt door professionals en organisaties de oplossing gezocht in steeds maar meer kennis consumeren en aanbieden. Maar dat maakt niet het verschil. Mijn unieke @KICK methode is gebaseerd op 20 jaar ervaring en het begeleiden, superviseren en opleiden van tal van zorgprofessionals. Ik leer hen om aan de kennis die zij al hebben, kwetsbaarheid en compassie toe te voegen met waar nodig een liefdevolle schop onder de kont. Omdat hetzelfde blijven doen nooit zal leiden tot een ander resultaat.

Mijn visie is dat alle inwoners van Nederland tijdige toegang hebben tot de best mogelijke zorg van Nederland. Maar dat wordt een alsmaar grotere uitdaging. De cijfers liegen er niet om en steeds meer klinkt de roep om het welzijn van professionals voorop te stellen. Zij zijn de cruciale factor in het kunnen (blijven) bieden van de zorg die zo hard nodig is. Net als onze cliënten willen ook professionals zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Met regelmaat hoor ik de vraag; wie zorgt er eigenlijk voor mij? De @KICK Academy richt zich volledig op professionals en helpt hen de allerbeste en liefste versie van zichzelf voor zichzelf te worden, en daar lift iedereen om hen heen op mee; zorgorganisaties, financiers, collega’s en bovenal cliënten en hun naasten. 


Al jarenlang probeer ik op tal van manieren het werk voor zorgprofessionals zo simpel en prettig mogelijk te maken. Maar de laatste jaren merk ik dat er een belangrijke verandering is gekomen in wat ik wil brengen. Met de @KICK Academy wil ik op grote schaal en waar nodig het vertrouwen en plezier terugbrengen. Ik wil het verschil maken voor de zorgprofessionals (van de toekomst) zodat zij dat jarenlang met vertrouwen en plezier blijven doen voor zoveel anderen. Dat is mijn DROOM. Maar blijven dromen maakt geen verschil en dus zoek ik dappere zorgorganisaties en opleidingsinstituten die mee gaan doen. Wie durft?